09 май 2006

"А вече 6 без 10 е, хайде да свиеме..."

Пътувам си в 280. Доста стар "Икарус", по чиито седалки спокойно си седи милиметров пласт прах. Срещу мен един пич вади хартийки. ОСВ, както вероятно предполагате. Пулове няма. Изважда празна кутийка от "Бяло Виктори" и си откъсва малко парче, съвсем достатъчно да бъда използвано за пул. Навива си...
И тъкмо когато очаквах да извади и "грамажа", пичът погледна към мен. След двесекундна борба на погледи "Какво си мислиш, че правиш?!?" срещу "К'во ти пука, ве, брато. Нема значение дали ще си свия в рейса или зад блока..." той прибра празната цигарка... И слезе на следвщата спирка заедно със своите приятели.
Следва лек разговор с Мария... Хуанита...
Зелен "Край".
За Александър Кръстев

Създател на сайта за книги и четене "Аз чета" и PR консултант в PRoPR Агенция. Член на Настоятелството на Читалище.то, преподавател по LinkedIn в НБУ и носител на званието "Рицар на книгата".

Може би ще харесаш и:

2 коментара:

  1. Ееми верно, кво ти пука бе брато. Всеки го прави. Пък и всеки е пафкал. Това с джойнта е най-малкия проблем на БГ в момента. Нека да оставим намира малкия грамаж, който кара хората да се чувстват щастливи (макар и за малко)!:-)
    Smoky

    ОтговорИзтриване
  2. Не е в това въпроса, приятелю, става въпрос за принципи!
    Я си представи, че утре някой хероинов наркоман започне да се боцка по седлките на метрото!!!
    P.S. Миналата седмица на спирка "Плиска" на един не особено адекватен пич му падна пълна спринцовка от джоба, така че...
    Айде, нема нужда...

    ОтговорИзтриване